Driessen Dressage Horses

Dekhengsten

Imposantos 


Zwart
Stokmaat 1.74m
2013
Goedgekeurd KWPN, Oldenburg
Geen drager van het WFFS-gen
 
* Winnaar Anemone Hengstencompetitie 2018 klasse L
* Winnaar anemone Hengstencompetitie 2019 klasse M
* Verrichtingstopper met 89 Punten
* Winnaar Pavocup 2018 
* Winnaar VSN Trofee, brons Pavo Cup finale 2017
*7de plek op het WK 5 jarige Paarden 
Deze zeer werkwillige hengst wist als drie jarige de VSN trofee te winnen onder zijn vaste ruiter Bart Veeze. Een half jaar later in de zomer van 2017 behaalden ze een derde plaats tijdens de PAVO-cup voor vier jarige dressuurpaarden. 
In het najaar van 2017 werd deze opvallende verschijning na het zeer goed afleggen van de verrichtingstest bij KWPN goedgekeurd met niet minder dan 89 punten en mocht zicht daarmee de verrichtingskampioen noemen. Alle onderdelen werden beloond met een 9. Met uitzondering van de galop waar hij een 8.5 voor kreeg. 

Het KWPN verrichtingsrapportage is zeer lovend:
“Imposantos is een eerlijke, betrouwbare en ongecompliceerde hengst. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf is expressief, goed van ruimte met een actief en krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig bergop met zeer veel gedragenheid en ruimte. Imposantos beweegt met een zeer goede houding met zeer veel balans en lichaamsgebruik. Als dressuurpaard heeft Imosantos zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel”.
Vader Wynton wordt door Madeleine Witte-Vrees uitgebracht op Grand Prix niveau. De moeder van Imposantos is een Elite dochter van Krack C die meerdere achten behaalde tijdens de merrietest. Verder komen uit deze merrielijn de KWPN gekeurde hengsten Landeur en Tolando. 
Kilian 
Zwart 
Stokmaat 170 cm 
2015 
goedgekeurd KWPN 
Geen drager van het WFFS-gen 

Verrichtingscijfers 
Stap 2x   8,5 
Draf 2x   8,0 
Galop 2x 9,0 
Souplesse 8,0 
Houding en balans 8,0 
Rijbaarheid en bewerkbaarheid 9,0 
Aanleg dressuurpaard 8,5 
Totaal 84,5 
Jaarverrichting 2018 

KWPN Rapportage: 
Kilian is een eerlijke, sympathieke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst is werklustig en laat zich door zijn ruiter goed bewerken. De stap is zuiver en goed tot zeer goed van ruimte en wordt met veel lichaamsgebruik getoond. De draf is goed van ruimte met een goede gedragenheid. De galop is lichtvoetig, bergop, heeft een zeer goede beentechniek en is zeer goed van ruimte. Kilian beweegt met een goede souplesse, houding en balans. Als dressuurpaard heeft Kilian veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.
Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.
Fok/aanparingsadvies:
Kilian kan bijdragen aan de bloedspreiding en kracht vanuit het achterbeen naast rijdbaarheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. 
nieuws
Maandag 10 juni 2019
Afgelopen weekend kwam Bart in actie in de internationale proeven voor zesjarige paarden in Wiesbaden. Zowel KWPN-hengst Imposantos als WK-merrie Imagine (v. Dream Boy) lieten zich goed zien. Imposantos overklaste het complete deelnemersveld in het hol van de leeuw en wist beide proeven om te zetten in een fantatsische overwinning. In beide proeven kwam de score ruimschoots boven de 9 uit. Ook Imagine wist de jury te overtuigen en liep naar de derde positie met een 8.6.

Donderdag 30 mei 2019
Vandaag mochten Donn Johnson en Bossa Nova mee naar Velddriel. Doen Johnson wint het M1 met 212 (70,66%)e 206 punten en Bossa Nova 2 keer tweede met 198,5 en 198.

Donderdag 23 mei 2019
Bart met Imagine en Imposantos weer een ronde verder in de WK selectie. Op naar de laatste!

© 2019 Driessen Dressage Horses