Driessen Dressage Horses

Dekhengsten

Imposantos 


Zwart
Stokmaat 1.74m
2013
Goedgekeurd KWPN, Oldenburg
Geen drager van het WFFS-gen
 
* Winnaar Anemone Hengstencompetitie 2018 klasse L
* Winnaar anemone Hengstencompetitie 2019 klasse M
* Verrichtingstopper met 89 Punten
* Winnaar Pavocup 2018 
* Winnaar VSN Trofee, brons Pavo Cup finale 2017
*7de plek op het WK 5 jarige Paarden 
Deze zeer werkwillige hengst wist als drie jarige de VSN trofee te winnen onder zijn vaste ruiter Bart Veeze. Een half jaar later in de zomer van 2017 behaalden ze een derde plaats tijdens de PAVO-cup voor vier jarige dressuurpaarden. 
In het najaar van 2017 werd deze opvallende verschijning na het zeer goed afleggen van de verrichtingstest bij KWPN goedgekeurd met niet minder dan 89 punten en mocht zicht daarmee de verrichtingskampioen noemen. Alle onderdelen werden beloond met een 9. Met uitzondering van de galop waar hij een 8.5 voor kreeg. 

Het KWPN verrichtingsrapportage is zeer lovend:
“Imposantos is een eerlijke, betrouwbare en ongecompliceerde hengst. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf is expressief, goed van ruimte met een actief en krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig bergop met zeer veel gedragenheid en ruimte. Imposantos beweegt met een zeer goede houding met zeer veel balans en lichaamsgebruik. Als dressuurpaard heeft Imosantos zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel”.
Vader Wynton wordt door Madeleine Witte-Vrees uitgebracht op Grand Prix niveau. De moeder van Imposantos is een Elite dochter van Krack C die meerdere achten behaalde tijdens de merrietest. Verder komen uit deze merrielijn de KWPN gekeurde hengsten Landeur en Tolando. 
Kilian 
Zwart 
Stokmaat 170 cm 
2015 
goedgekeurd KWPN 
Geen drager van het WFFS-gen 

Verrichtingscijfers 
Stap 2x   8,5 
Draf 2x   8,0 
Galop 2x 9,0 
Souplesse 8,0 
Houding en balans 8,0 
Rijbaarheid en bewerkbaarheid 9,0 
Aanleg dressuurpaard 8,5 
Totaal 84,5 
Jaarverrichting 2018 

KWPN Rapportage: 
Kilian is een eerlijke, sympathieke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst is werklustig en laat zich door zijn ruiter goed bewerken. De stap is zuiver en goed tot zeer goed van ruimte en wordt met veel lichaamsgebruik getoond. De draf is goed van ruimte met een goede gedragenheid. De galop is lichtvoetig, bergop, heeft een zeer goede beentechniek en is zeer goed van ruimte. Kilian beweegt met een goede souplesse, houding en balans. Als dressuurpaard heeft Kilian veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.
Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.
Fok/aanparingsadvies:
Kilian kan bijdragen aan de bloedspreiding en kracht vanuit het achterbeen naast rijdbaarheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. 
nieuws
Zaterdag 17 augustus 2019
Imposantos met tien van gastruiter naar Pavo Cup winst. Imposatons ging al aan de leiding na de eerste finale omloop en stond die positie niet meer af. Tijdens de halve finale scoorde Imposantos 91,4 punten in de 1e finale ronde scoorde hij 91,0 en een 10 van de gastruiter. stalgenoot Imagine scoorde tijdens de halve finale 87,0 punten en stond hiermee 4e en in de 1e finale ronde 86,2 en steeg hiermee naar de 2e plaats met een 9.7 van de gastruiter betekende dit reservekampioen.

Zondag 21 juli 2019
Fortunato won gister de Inter 1 met 64,251%! Ook Fels ging weer mee en liep naar een 3e plaats in het ZZ Zwaar met 62%.

Zaterdag 22 juni 2019
Vandaag won Fortunato de Inter 1 in Uden met 64,19%

© 2019 Driessen Dressage Horses